Connect with us

Sanatate

Ce se întâmplă de la 1 mai dacă nu ţi-ai activat cardul de sănătate

Published

on

card sanatate

Chiar dacă de la 1 mai serviciile de sănătate vor fi decontate de Casă Naţională de Asigurări de Sănătate doar pe baza cardului de sănătate, până la ora actuală, au fost validate doar 4 milioane de carduri, din cele 14 milioane tipărite.

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a afirmat că începând de la 1 mai serviciile de sănătate vor fi decontate de Casă doar pe baza cardului de sănătate, până în prezent fiind validate aproximativ 4 milioane de carduri din cele 14 milioane tipărite.

“De la 1 mai, cardul de sănătate intră în vigoare și vom valida doar acele servicii confirmate de card. Pentru cetățenii care încă nu au primit cardul vom elibera o adeverință dacă cardul nu a fost tipărit sau nu-l doresc din motive de conștiință, religie sau altceva. Dacă nu a fost trimis de Casă și cardul este la Casă, îl pot ridica de acolo cu o cerere sau de la medicul de familie. (…) Sunt aproximativ 4 milioane de carduri activate din aproximativ 14 milioane tipărite”, a afirmat marți Ciurchea la Senat, după ce a participat la dezbaterea “Drepturile pacienților — între teorie și practică”, organizată de Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru sănătate din Senat, scrie Agerpres.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad