Connect with us

Sanatate

Spitalul Judeţean a scos la concurs doar două posturi de medici în condiţiile în care are nevoie de zeci de specialişti

Published

on

spital sala de operatie foto agerpres

Recent, Spitalul Judetean a scos la concurs doua posturi de medici, dar acestea nu acopera lipsa acuta de personal de pe toate sectiile unitatii medicale care ar avea nevoie de zeci de doctori.

Culmea e ca, desi angajarile se fac cu taraita, nici atunci cand se scot posturi la concurs acestea nu sunt ocupate deoarece specialistii aleg spitalele din strainatate unde sunt bine platiti. De exemplu, acum sunt disponibile doua posturide medici la terapie intensiva.

“Noi am raspuns de fiecare data la toate solicitarile pe care le-am avut de la spital pentru scoaterea la concurs a unor posturi de medici sau asistenti. Din pacate au fost situatii in care nu s-au ocupat aceste posturi si de fiecare data tot se revine. De ce nu se vine sau nu se ocupa posturile, aici tine de salarizarea care este la acest moment si care nu multumeste partea medicala”, a declarat Gheorghe Sorescu, presedinte Consiliul Judetean.

Cel mai mare spital din Botosani ar avea nevoie, dupa organigrama de aproape 50 de medici. Cum bani nu sunt, iar conditiile de lucru si de salarizare in randul specialistilor lasa de dorit, unitatea medicala nu poate sa-si permita sa aibao schema de personal ca la carte.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad