Connect with us

Politica

Senatorii cer scutire de la plata internetului

Published

on

parlament

Senatorii vor internet gratuit în străinătate. Acum scot bani din buzunar pentru a intra pe internet de pe smartphone sau tablete, asa ca vor să ceară renegocierea contractului cu furnizorii de telefonie mobilă, astfel încât să primească şi această facilitate.

Lunar, bugetul Senatului acoperă cheltuielile interne cu telefonie mobilă ale celor 168 de aleşi. În medie, acestea sunt de aproximativ 5.000 de lei, ceea ce face ca anual să fie cheltuiţi 60.000 de lei pentru aceste nevoi.

Convorbirile internaționale şi în roaming se decontează numai atunci când senatorii sunt în străinătate, în interes de serviciu. Cum însă comunicarea modernă s-a mutat pe internet, aleşii cer acum decontarea, măcar parţială, a acestui servicu.

Soluţia găsită, acordarea unui prag maxim de 50 de euro pentru acoperirea acestor cheltuieli doar pentru membrii Biroului Permanent, a provocat însă noi nemulţumiri.

„Eu m-am fript de câteva ori, mergând în străinătate şi având deschis accesul la date. Costă enorm de mult. Din acest motiv, mă rezum întotdeauna unde găsesc o reţea Wi-Fi să mă branşez acolo şi, cu asta, basta”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului.

„Domnule preşedinte… Senatorii au câte un telefon de la Senat, au minute incluse, dar nu au acces la internet. (….) Nu au. Şi atunci, să dăm tuturor”, a spus Nicolae Moga, chestor al Senatului.

Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad