Connect with us

Evenimente

Incendiu de vegetaţie uscată la graniţa cu Ucraina

Published

on

incendiu vegetatie uscata

150  de pompieri militari şi voluntari, poliţişti de frontieră, poliţişti, pădurari, dar şi cetăţeni au acţionat, joi după amiază, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetaţia uscată de pe cca. 25 de hectare, la graniţa cu Ucraina, pe raza comunelor Cristineşti şi Pomârla.

Flăcările, care s-au extins de pe teritoriul statului vecin din cauza vântului puternic, ameninţau să se propage la pădurea din apropiere. Incendiul a fost stins înainte de a produce pagube materiale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 14.00. Spre locul indicat s-au deplasat forţe şi mijloace ale Detaşamentelor de Pompieri Dorohoi şi Botoşani, Sectorului Teritorial de Frontieră Botoşani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, voluntari din Cristineşti şi Pomârla, dar şi lucrători de la patru Cantoane Silvice.

Incendiul a fost stins după trei ore, înainte de a se extinde la pădurea din apropiere.  Au ars vegetaţia uscată de pe cca. 25 ha şi litiera de pe un hectar de pădure, fără a fi afectat coronamentul.

Pe lângă vântul puternic care favoriza extinderea flăcărilor, intervenţia a fost îngreunată şi de zona greu accesibilă.

15 pompieri au rămas în dispozitiv pentru monitorizarea – supravegherea zonei.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad