Connect with us

Administratie

Încep lucrările la un nou parc de agrement, în marginea municipiului Botoşani. Ştrand, lac natural, bărci, hidrobiciclete, zonă de grătare şi terenuri de fotbal

Published

on

proiect agrement rachiti

În această primăvară vor începe lucrările la un nou parc de agrement, în apropierea municipiului Botoşani. Acest parc se întinde pe 107.000 de metri pătraţi şi va avea printre altele un lac natural unde se vor putea face plimbări cu bărcile şi hidrobicicletele plus un bazin de înot.

Proiectul este demarat de primăria comunei Răchiţi. Primarul Gheorghe Iacob spune că proiectul va fi realizat în mai multe etape. În această primăvară încep lucrările de amenajare a lacului şi construcţia ştrandului după care se va realiza zona de picnic.

iacobgheorghe„Am încheiat un parteneriat cu firma care se ocupă de închiderea depozitului de gunoi de la Rediu iar acea firmă va lua de la Răchiţi pământul necesar lucrărilor pe care urmează să le execute. Noi câştigăm de două ori. Vom primi o sumă consistentă de bani şi în acelaşi timp se va excava pământul în zona unde intenţionăm să amenajăm ştrandul. În aceste condiţii, putem demara proiectul privind contrucţia unui parc de agrement. S-a aprobat deja în Consiliul Local. În prima fază vom face lucrările necesare la lacul natural şi vom achiziţiona bărci şi hidrobicilete. De asemenea, tot anul acesta vrem să începem lucrările la ştrand şi în funcţie de buget, vom amenaja şi zona de grătare. Terenurile de fotbal şi celelalte obiective le vom realiza anul viitor. Cât priveşte hotelul şi sala de spectacole şi protocol, vom încerca să găsim un agent economic şi să le realizăm în parteneriat public privat. Noi sperăm ca în vara anulu viitor, majoritatea obiectivelor din acest parc de agrement  să fie funcţionale”, ne-a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Proiectul conţine 13 obiective. Este vorba de bază sportivă (sala de sport, vestiare, tribune), teren de fotbal la dimensiuni normale şi trei terenuri de minifotbal, parc, zonă de picnic, teren de joacă pentru copii, ştrand, lac de agrement, zonă de alimentaţie publică, grupuri sanitare, căi de acces şi parcare, hotel şi sală de spectacole şi protocol.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )