Connect with us

Administratie

Un primar din judeţul Botoşani se va ocupa de cea mai tare campanie naţională pentru promovarea produselor româneşti

Published

on

produse alimentare

Asociaţia  Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi asociaţiile producătorilor de lapte, carne, legume şi fructe se vor asocia în vederea demarării celei mai ample campanii de promovare a produselor româneşti. Iniţiatorul acestei campanii este un primar din judeţul care urmează să se ocupe de demararea proiectului.

Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti, a venit cu ideea unei astfel de campanii iar conducătorii Asociaţiei  Comunelor din România şi Asociaţiei Oraşelor din România l-au desemnat să se ocupe acest proiect.

„Analizând problema producătorilor din România şi piaţa europeană cu condiţii reglementate, am făcut o adresă către preşedintele A.Co.R. România şi i-am propus să realizăm o mişcare pe media şi facebook pentru susţinerea producătorului român. Să fie o mişcare care să se numească: Dezvoltarea României durabile, cumpărând produs în România. Vrem să ne organizăm sub o umbrelă mare şi din care să facă parte A.Co.R., A.O.R., toate asociaţiile de producători, să provocăm parlamentarii. Vrem să facem un buget şi să realizăm câteva campanii care să ajungă la sufletul românului astfel încât în momentul în care ajunge în faţa raftului, să aleagă un produs românesc. Preşedintele asociaţiei mi-a dat OK-ul să mă ocup personal de acest proiect”, ne-a spus Lucian Trufin.

Lucian Trufin, primar Vlasinesti

Lucian Trufin, primarul comunei Vlasinesti

Primarul comunei Vlăsineşti spune că această idee i-a venit în momentul în care a văzut că s-a eliminat cota de lapte în Uniunea Europeană iar producătorii din ţările unde există excendent au început să aducă produsele în România, la preţuri foarte mici. În felul acesta, fermierii Români nu vor face faţă şi vor dispărea de pe piaţă.

„Din păcate, astăzi, producătorul român produce mai scump decât producătorul din alte ţări ale Uniunii Europene. Sunt primarul unei comune unde sunt trei fabrici de lapte. Deja vine la poarta fabricilor de lapte cisterna cu lapte din Ungaria, cu 0,9 lei litru. A fost scoasă cota de lapte iar cei din alte ţări aduc la noi surplusul de lapte ca să nu îl arunce. Ei sunt subvenţionaţi de statele lor iar subvenţiile sunt mult mai mari decât în România. Dacă procesatorul cumpără lapte din Ungaria, ce se va întâmpla cu fermierul din Botoşani? Îşi va vinde ferma şi va ajunge un asistat social. Riscăm să ajunge un stat de asistaţi social. Singura soluţie pentru a ne proteja este să cumpărăm produsele noastre”, ne-a spus Lucian Trufin.

În plus, primarul comunei Vlăsineşti spune că piaţa românească a fost invadată de tot felul de produse alimentare de proastă calitate dar mult mai ieftine decât cele româneşti. Faptul că foarte mulţi cumpărători nu fac comparaţie între produse şi îl aleg pe cel mai ieftin, reprezintă o mare problemă pentru producătorul român.

„Există în supermarketuri caşcaval din produse vegetale. Nu din lapte. Caşcavalul produs în judeţul Botoşani este doar din lapte, sare şi cheag. Acel caşcaval produs în afară, din uleiuri vegetale, normal că e mult mai ieftin. Noi nu putem coborî sub preţul de producţie iar dacă nu vinzi, intri în faliment. Intrând în faliment înseamnă şomaj, mai puţine taxe şi impozite. Singura soluţie este să ne protejăm producătorii şi să promovăm produsul românesc. Iohannis a câştigat alegerile printr-o campanie foarte bună pe facebook. De ce să nu facem şi noi?”, a mai spus Lucian Trufin.

Proiectul va demara în acest an iar fiecare primărie şi agent economic va avea o contribuţie pentru susţinerea campaniilor publicitare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )