Connect with us

Sanatate

Numărul mamelor minore este în creştere la Botoşani. 25 de fete sub 18 ani au născut în primul trimestru din 2015

Published

on

maternitatefinalizata19

Situatie alarmanta in judetul Botosani unde numarul mamelor minore este in crestere. Potrivit medicilor,  aproape la fiecare trei zile, o copila devina mama la sectia de obstetrica si ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta. De exemplu, in primul trimestru al acestui an, nu mai putin de 25 de fete sub 18 ani au adus pe lume copii.

 

In 17 cazuri, mamicile aveau 17 ani, in cinci cazuri vorbim de mame minore de 16 ani, iar trei aveau 15 ani.

“Avem o situatie pe primul trimestru al acestui an. Vorbim de 25 de mame minore luate in evidenta de sectia de obstetrica si ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta. Cea mai mica mama minora are 15 ani. Au fost trei cazuri de acest gen pana acum luate in evidenta noastra”, a spus  Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Multe dintre aceste copile cu copii provin din mediul rural si din familii defavorizate. De regula, ele primesc consiliere si sunt ajutate de specialisti sa depaseasca momentul si sa-si creasca pruncii.

O sarcina la o varsta frageda are impact devastator asupra adolescentei care devine mama. Copila iese din cercul ei de prieteni din perioada copilariei si se trezeste peste noapte mama.

“Este foarte dificil sa-si asume rolul de mama. Nu are echilibrul afectiv pentru acest lucru. Aceste copile nu sunt pregatite sa se simta femei”, a explicat un psiholog.

Si anul trecut, in acelasi interval de timp, numarul mamelor minore a fost la fel cu cel din acest an. De altfel, lipsa educatiei sexuale, acasa si la scoala, a adus Romania pe un rusinos loc 2 in Europa intr-un clasament al tarilor cu cele mai multe fete care ajung mame la varste fragede. Doar Bulgaria ne depaseste in acest top.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad