Connect with us
banner ad

Interviu

INTERVIU. Andrei Dolineaschi: „Acţiunile DNA nu afectează clasa politică”. VEZI ce spune despre penalii cu imunitate din Senat şi despre căderea Guvernului Ponta

Published

on

Andrei Dolineaschi 512 USL

Într-un interviu acordat pentru Botoşani Online, deputatul dorohoian Andrei Dolineaschi, al treilea om în conducerea centrală a PSD, a vorbit despre politica din era dosarelor DNA, despre penalii cu imunitate din Senatul României şi despre şansele Guvernului Ponta de a rămâne în funcţie până în 2016.

Cum afectează clasa politică acţiunile DNA-ului din ultima perioadă?

Nu afectează clasa politică. În orice acţiune trebuie să respecţi legile statului român. Cine greşeşte, să plătească. Prea multe comentarii nu sunt de făcut pe acest subiect. Clasa politică merge înainte. Nu trebuie blamată toată clasa politică pentru ceea ce se întâmplă cu unul sau altul.

Dar ceea ce se întâmplă în Parlament, cu imunitatea unor senatori cercetaţi de DNA, afectează imaginea clasei politice?

Ceea ce s-a întâmplat în Senat respectă legile statului român şi Constituţia statului român. Acolo sunt prevăzute nişte chestiuni foarte clare ce ţin de imunitate şi ce ţin de retragerea imunităţii. Dacă trebuie să modificăm aceste lucruri şi noi politicienii suntem de acord că trebuie să facem aceste demersuri, se pot face doar prin schimbarea legii şi a Constituţiei. Eu sper ca în cel mai scurt timp, comisia de revizuire a Constituţiei să vină cu un proiect clar care să ţină cont de ceea ce se întâmplă în societatea românească.

În ultimele zile se discută foarte mult de Codul Fiscal. Când va fi supus spre aprobare?

Este angajamentul guvernului. Eu îl voi susţine. Din discuţiile pe care le-am avut până acum, este un cod extrem de bun, extrem de util şi foarte folositor. Acest Cod Fiscal prevede multe reduceri de taxe şi impozite pentru cetăţeanul român. Cel mai bun exemplu este reducerea TVA-ului. Guvernul a trimis în parlament acest cod. Avem ocazia să facem îmbunătăţirile în plenul Parlamentului. Eu sper ca în cel mai scurt timp să fie aprobat.

Liberalii susţin că multe măsuri nu vor putea fi aplicate…

Mie îmi pare rău de foştii colegi de coaliţie, cei din vechiul PNL, că nu înţeleg. Acest cod fiscal a fost lucrat şi de oameni din PNL. La acest cod au lucrat mulţi oameni iar acum am venir cu forma finală. Îmi pare rău că au luat mesajul PDL-ului: e bun dar nu suntem de acord cu el. Eu sper ca şi parlamentarii PNL să vadă dacă este ceva de îmbunătăţit la acest cod şi îi aşteptăm să voteze.

Va reuşi Guvernul Ponta să treacă acest Cod Fiscal? Se vorbeşte din ce în ce mai mult de o nouă majoritate în Parlament şi căderea Guvernului Ponta…

Din ianuarie nu au reuşit niciodată dar tot vorbesc. Într-o democraţie, orice partid aflat în opoziţie este dator să încerce să ajungă la putere. Acestea sunt principiile democraţiei şi le respectăm.

Aveţi emoţii că ar putea să cadă guvernul?

Nu. Avem majorităţi solide atât în Senat cât şi în Camera Deputaţilor. La toate legile de până acum, scorul a fost dublu.

Primarii aşteaptă de un an de zile ghidurile de finanţare pentru proiectele europene. Când vor veni?

Din informaţiile pe care le am, guvernul şi Ministerul Fondurilor Europene au pregătit tot ce înseamnă aceste axe de accesare a fondurilor europene. Există încă negocieri la nivelul Comisiei Europene pe anumite capitole de finanţare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )