Connect with us

National

Ora de Vară 2015. De ce crește riscul de infarct cu 10% în aceste zile

Published

on

ceas foto theviewspaper.net

În noaptea de sâmbătă spre duminică (28 spre 29 martie 2015) trebuie să dai ceasul înainte. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04:00. Cei mai afectați de această schimbare sunt cardiacii și cei predispuși la depresie.

Sâmbătă noaptea (28 martie a.c.) ceasul se va da înainte, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00. Prin urmare, duminică va fi cea mai scurtă zi din an, având numai 23 de ore.

Specialiștii spun că cel puțin o săptămână este necesară pentru a ne obișnui cu noua oră de trezire.
Cum ne poate influenţa sănătatea această schimbare:
1. Îţi dă peste cap toată rutina zilnică care te ajuta să fii mai organizat.
2. Perturbă ceasul biologic
Se pare că organismul uman nu se poate adapta acestei treceri la ora de vară şi ne influenţează ceasul biologic, potrivit unui studiu semnalat în publicaţia Current Biology.
Acest efect este mai accentuat în cazul persoanelor care obişnuiesc să se trezească foarte devreme dimineaţa, avertizează specialiştii de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen.
3. Creşte riscul de infarct cu 10%
Trecerea la ora de vară ne afectează sănătatea inimii. Potrivit unui studiu apărut in publicaţia New England Journal of Medicine şi realizat de specialiştii de la Institutul Karolinska din Suedia, această schimbare creşte riscul de infarct miocardic, în special în săptămâna de după schimbarea orei.
Vezi mai multe pe eva.ro.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad