Connect with us
banner ad

Politica

VEŞTI BUNE PENTRU PROFESORI. Senatul a aprobat plata diferenţelor salariale pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011

Published

on

federovicidoina senat

Senatul a votat în  unanimitate (89 de voturi pentru), inițiativa legislativă a grupului de senatori PSD privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

Potrivit iniţiatorilor, propunerea prevede că personalul didactic care nu a beneficiat până în prezent de sumele cuvenite în perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 va primi aceste drepturi salariale, eşalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezenţei propuneri legislative. În cazul cadrelor didactice pensionate care sunt îndreptăţite să primească diferenţele salariale plata se va realiza într-o singură tranşă.

“Iniţiativa legislativă are în vedere acordarea drepturilor salariale pentru personalul didactic, va face dreptate în rândul profesorilor şi va trata cu egalitate cetăţenii care au dreptul la un salariu egal pentru muncă egală şi la o remuneraţie echitabilă. Există situaţii în care aceste diferenţe salariale au fost acordate pe o perioadă mai mică decât până la data de 13.05.2011 sau cazuri în care salariaţii din învăţământ încă nu au beneficiat de aceste drepturi”, a declarat senatorul Doina Federovici, coinițiator al acestui proiect de lege.

Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for cu rol decizional în acest caz.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )