Connect with us
banner ad

Administratie

O comună din judeţul Botoşani riscă să dispară în următorul deceniu. În ultimii 25 de ani populaţia s-a diminuat cu 75%

Published

on

batrani

În multe dintre comunele judeţului Botoşani se înregistrează un fenomen masiv de depopulare. Majoritatea tinerilor au plecat la muncă în străinătate, s-au stabilit prin Italia sau Spania şi nu mai au niciun gând să se întoarcă acasă. Într-o comună din judeţul Botoşani, situaţia este una dramatică. A pierdut aproximativ 75% din locuitori în ultimii 25 de ani.

Este vorba de comuna Păltiniş, o comună amplasată în nordul judeţului Botoşani, limitrofă frontierei pe răul Prut cu Ucraina şi Republica Moldova. În 1990, această comună compusă din localităţile Păltiniş, Cătun Ivancăuţi, Griviţa, Horodiştea, Cuzlău, avea aproximativ 6000 de locuitori. Acum mai are circa 1500 de locuitori iar mare parte dintre aceştia sunt în vârstă.

Romanescu Costel, primar Paltinis„La ora actuală mai avem cinci şcoli funcţionale. Problema este că avem din ce în ce mai puţini copii. Mai avem şcoli care îndeplinesc condiţiile de funcţionare dar s-au închis din cauza lipsei elevilor. Populaţia comunei Păltiniş a scăzut groaznic. În 1990, comuna Păltiniş avea vreo 6000 de locuitori iar la recensământul din 2011 erau 2853 de locuitori. În plus, din cei 2853 de locuitori jumătate sunt plecaţi la muncă în străinătate. Toţi tinerii care sunt apţi de muncă au plecat în străinătate iar înapoi nu prea mai au la ce veni”, ne-a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.

Paltinis (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )