Connect with us
banner ad

Sanatate

Disponibilizări anunţate la Spitalul Judeţean Mavromati. VEZI câţi salariaţi vor pleca acasă

Published

on

protest spital2

Reprezentantii Consiliului Judetean Botosani au anuntat ca in perioada urmatoare, zeci de lucratori din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta vor deveni someri cu acte in regula.

Disponibilizarile sunt incluse in cadrul unui proiect de reorganizare si vizeaza, intr-o prima etapa aproape 60 de salariati din unitate. Vorbim de angajati din zona administrativa a unitatii medicale, dar si de lucratori cu abateri la locul de munca. Adica, acei salariati care au fost sanctionati pentru ca fie au venit bauti la munca, ori au lipsit nemotivat.

De altfel, spune Gheorghe Sorescu, multi dintre angajati nu-si justifica activitatea in spital. In plus, dupa normele europene trebuie un angajat la un pat, lucru care nu se intampla la spitalul din Botosani.

“Sunt foarte multe persoane care intr-o forma sau alta nu isi mai justifica activitatea. Intr-o norma europeana numarul de personal este cam 1 la 1, numarul de paturi cu numarul de angajati.La Spitalul Judetean avem cam in jur de 1.400 de paturi si 2.200 de salariati. Despre asta vorbim. Deci daca ar fi sa avem 1 la 1 ar trebuie sa avem 1.400-1.500 de salariati. Scurt si asta e. E trist, cu toate regretele, dar asta este situatia ca nu putem merge cu o masina cu doi soferi sa ne plimbam prin oras, ca unul este obosit. Nu, o masina un sofer. E neplacut, asta este alta poveste, dar asa trebuie privite lucrurile”, a declarat Gheorghe Sorescu, presedinte Consiliul Judetean Botosani.

Reducerile de personal au fost aprobate de sindicalistii din sanatate, urmand sa se ceara acceptul consilierilor judeteni si a Ministerului Sanatatii. Cel mai sigur, concedierile vor avea loc in luna mai.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )