Connect with us
banner ad

Cultura

„Sarea pământului”, „De ce eu?” şi „Aferim” la Cinema Unirea

Published

on

film de ce eu

Începând de astăzi, Cinematograful Unirea vă propune să urmăriţi trei filme în fiecare zi. Este vorba de „Sarea pământului” de la ora 13.00, „De ce eu?” de la ora 15.00 şi „Aferim” de la orele 17.00 şi 19.00.

„Sarea pământului” – regia: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado, cu: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado

Filmul este un documentar biografic, portretul lui Sebastião Salgado, cunoscutul fotograf brazilian, văzut prin ochii a două persoane: regizorul Juliano Ribeiro Salgado, fiul care încearcă să înţeleagă mai bine de ce tatăl său a stat mai mult plecat de-acasă, şi regizorul Wim Wenders, fotograf şi mare admirator al operelor lui Salgado Senior.
În ultimii 40 de ani, Sebastião Salgado a străbătut continentele în căutarea umanităţii în continuă schimbare. A fost martorul câtorva evenimente majore ale istoriei noastre recente: conflicte internaţionale, foamete şi exod.

De data aceasta, el pleacă în descoperirea unor teritorii virgine, a unei faune şi flore sălbatice, şi a unor peisaje grandioase, ca parte a unui proiect fotografic tribut pentru frumuseţea planetei.

„De ce eu?” – regia: Tudor Giurgiu, cu: Emilian Oprea

Bazat pe fapte reale, De ce eu? spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

„Aferim” – regia: Radu Jude, cu: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, Aferim! este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Zapciul Costandin, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )