Connect with us
banner ad

National

Radu Mazăre, reţinut de DNA pentru luare de mită

Published

on

mazare dna

Radu Mazare la DNA. Foto RomaniaTV

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, pentru 24 de ore. Acesta a fost audiat de procurori mai multe ore, într-un dosar în care este implicat şi partenerul său de afaceri, Sorin Strutinsky, deja arestat preventiv. Mazăre a fost scos din sediul DNA cu cătușe la mâini și dus în arestul Poliției Capitalei.

Atât Mazăre, cât şi Strutinsky vor fi prezentați, marţi, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit Direcţiei, Mazăre ar fi produs un prejudiciu de 26 de milioane de euro.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, pentru luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu şi conflict de interese (două infracțiuni). În acelaşi dosar este pus sub acuzare şi partenerul său de afaceri, Sorin Strutinsky.

Radu Mazăre a fost scos din sediul DNA cu cătușe la mâini și dus în arestul Poliției Capitalei. La ieșire, întrebat pentru ce a fost reținut, Radu Mazăre a spus că pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este acționar.

Anterior, la venirea la DNA, edilul a declarat că a fost chemat în legătură cu reclamația pe care i-a făcut-o Agenția Națională de Integritate și șeful acesteia, Horia Georgescu, de incompatibilitate.

“Nu știu ce acuzații mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamație similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeași reclamație, vor fi aduse alte acuzații. (…) Are legătură cu faptul că TV Neptun și ziarul Telegraf au câștigat niște licitații, la ele fiind acționar Strutinsky și eu sunt acționar cu Strutinsky la Hotelul Flora”, a afirmat Radu Mazăre, la intrare în sediul DNA, acesta având asupra sa o geantă.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanței a spus că e pregătit pentru orice. “Sunt de zece ani pregătit pentru orice. În viață e bine să fii pregătit pentru orice”, a susținut el.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )