Connect with us
banner ad

National

Procedurile de legalizare şi apostilare a actelor – eliminate în statele Uniunii Europene

Published

on

parlamentuleuropean

Miniştrii de justiţie şi afaceri interne din UE au adoptat, vineri, la Bruxelles, în cadrul JAI, o etapă parţială din regulamentul general privind protecţia datelor, norme care ar presupune, după adoptarea finală, eliminarea procedurilor de apostilare şi legalizare.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, vineri, la Bruxelles, într-o declaraţie de presă, că regulamentul general privind protecţia datelor, dezbătut de miniştrii europeni de justiţie şi afaceri interne în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), presupune facilitarea liberei circulaţii a persoanelor, prin libera circulaţie a documentelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cazanciuc a spus că prin adoptarea proiectului se vor elimina procedurile de legalizare şi apostilare, astfel încât să se faciliteze libera circulaţie a persoanelor.

“Intenţia acestui regulament este de a facilita libera circulaţie a persoanelor prin libera circulaţie a documentelor în materie de stare civilă. Ideea proiectului este de a elimina ceea ce înseamnă proceduri de legalizare şi apostilare ca o formă, cum spuneam, de a facilita libera circulaţie a persoanelor. Intenţia noastră este de a găsi, totuşi, un echilibru între libera circulaţie şi securitatea juridică a documentelor. A fost un prim document astăzi (vineri – n.r.) în această materie, mai sunt multe lucruri de făcut”, a spus Cazanciuc.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )