Connect with us
banner ad

Sanatate

Război între medici şi Casa de Sănătate. Pacienţi trimişi acasă pentru că s-a epuizat numărul de internări

Published

on

ambulanta upu pediatrie

Limitarea internarilor in spital provoaca un val de nemultumiri in randul medicilor. Aceştia trag un semnal de alarma si sustin ca ei nu au cum sa-i lase pe bolnavi la poarta spitalului doar ca sa se incadreze in clauzele contractului incheiat intre spital si casa de sanatate.

Problema este ca toate cazurile spitalizate peste numarul prevazut in contract nu sunt decontate de institutia de sanatate si raman o povara financiara pentru spital.

“Spitalele sunt supraaglomerate, cel putin Sectia de Pediatrie este, iar in aceste conditii, noi pana la aceasta data, am facut deja doua treimi din numarul de externari pe care le plateste Casa. Intrebarea mea este, daca pana la data de 20, cel tarziu, noi deja am realizat numarul de externari prevazut in contract, numarul de internari care se vor face in perioada urmatoare, cine il plateste? Le plateste managementul spitalului. Din acest motiv, contractul care este facut cu casa, este ingrozitor de prost. Ar trebui ca in contract sa se prevada acele chestiuni care se refera la plata serviciilor omului bolnav. Nu este un CAP, unde prevedem cati litri de lapte productie o sa dea ferma de vaci. Este un spital”, a declarat Aurel Tinca, medic sef sectia de pediatrie.

Sefii de la Casa de Sanatate sustin ca spitalul are un contract si trebuie sa-l respecte.

“Se stie foarte clar ca internarile peste valoarea de contract sunt pe raspunderea conducerii unitatii, dar in acelasi timp vreau sa va spun ca acest contract a fost negociat cu conducerea unitatii si pe istoric tinand cont de episoadele de boala pe parcursul anilor au aratat ca in lunile ianuarie, februarie sunt aglomerate si s-a luat in calcul si acest lucru”, a spus Costel Lupascu, director Casa de Sanatate.

Aceasta realitate crunta se intampla de ani buni si nu s-a schimbat nimic in acest sens, in ciuda celor care au avut curajul sa o spuna si sa ceara o remediere.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )