Connect with us
banner ad

Sanatate

Bolnavii din Botoşani care necesită îngrijiri de neurochirurgie, trimişi la Iaşi

Published

on

spitalul judetean Botosani

Lipsa unui compartiment de neurochirurgie pune in pericol vietile pacientilor care ajung la Spitalul Judetean Mavromati din Botosani. Dar in acest an, aproape 50 de bolnavi ajunsi la urgente au fost trimisi la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi.

Daca ingrijirea de specialitate ar fi asigurata la Botosani, pacientii si familiile lor nu ar mai fi pusi pe drumuri, iar sansele de supravetuire ar creste. In nenumarate randuri si medicii din spital au scos in evidenta aceasta problema stringenta din domeniul sanitar botosanean.

Din pacate, la Botosani nu exista o astfel de sectie si desi conducerea unitatii vrea infiintarea unui compartiment de neurochirugie in spital, aprobarea sta la Ministerul Sanatatii.

“De la inceputul anului si pana in prezent, au fost trimisi nin centrul universitar Iasi un numar de 100 de pacienti, cei mai multi catre specialitatile de neurochirugie si chirurgie maxilo-faciala avand in vedere ca nu avem la nivelul Spitalului Judetean specialisti in aceste domenii”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU Botosani.

Si anul trecut, peste 200 de bolnavi din Botosani au fost dirijati catre Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi, fie cu ambulantaori cu elicopterul Smurd atunci cand vremea a permis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )