Connect with us
banner ad

Evenimente

Aduceau ţigări prin Botoşani şi Suceava, au produs un prejudiciu de 2 milioane de euro dar au fost lăsaţi în libertate de judecători

Published

on

tribunal sentinta

Ieri, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis inlocuirea arestului preventiv cuarestul la domiciliu pentru membrii unei grupari de crima organizata, destructurata la finalul anului trecut de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT).

Procurorii au pus sub acuzare un numar de 65 de suspecti in acest dosar, iar dintre acestia se mai aflau in spatele gratiilor noua persoane. Ieri, acestia au fost lasati sa plece acasa in mod definitiv. Pentru anihilarea acestei retele a fost organizata cea mai mare actiune din istoria DIICOT Iasi. Au fost folositi peste 850 de politisti si jandarmi de la trupele speciale. De asemenea, pentru destructurarea retelei au fost implicati unii dintre cei mai buni ofiteri de combatere a crimei organizate. Au fost efectuate peste 134 de perchezitii domiciliare pe data de 9 decembrie 2014.

“Din cercetari a rezultat faptul ca in perioada 2013/2014 membrii gruparii au tranzactionat aproximativ 700.000 pachete de tigari de provenienta Ucraina si Republica Moldova, tigarile fiind introduse in tara pe frontiera verde, precum si prin punctele de trecere a frontierei din Botosani si Suceava, prejudiciul fiind estimat la circa 2.000.000 euro”, a explicat Vasile Airinei, procurorul care a instrumentat acest dosar.

Citeşte mai mult pe BZI.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )