Connect with us
banner ad

Administratie

VEŞTI BUNE. Se redeschide punctul fitosanitar de la Vama Stânca – Costeşti

Published

on

vama stanca descinderi

Eforturile făcute de autorităţile botoşănene pentru înfiinţarea controlului sanitar – veterinar la Vama Stânca – Costeşti, sunt, începând cu această lună, răsplătite. Trei specialişti din domeniu vor activa, cel mai probabil după 23 martie, în punctul de trecere, verificând şi avizând transporturile de produse non-animale.

Mariana Ţerbea, director  al Direcţiei Comerţ, Import – Export, Posturi de Inspecţie la Frontieră de la ANSVSA a vizitat zilele trecute cea mai modernă vamă din judeţ şi a preluat spaţiile unde-şi vor desfăşura activitatea medicul şi cei doi ingineri sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor.

„Sunt câţiva ani de când se încearcă redeschiderea controlului sanitar-veterinar la Stânca – Costeşti. Salutăm punerea în aplicare a ordinului ministerial prin care se avizează şi acest punct de trecere de frontieră şi sunt convins că botoşănenii care fac export de mărfuri către Republica Moldova vor primi această veste cu mare bucurie. Reducerea costurilor de transport va fi substanţială.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

Conform reglementărilor, prin vama de la Stânca vor putea ieşi şi intra în ţară mărfuri precum cerealele, furajele, fructele sau legumele.

Până la scoaterea la concurs a posturilor direct de către ANSVSA, cei trei specialişti au fost detaşaţi din cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinare, aceştia făcând în aceste zile instruiri pe activitatea ce urmează a o presta.

Conform numeroaselor solicitări venite din partea agenţilor economici ce efectuează operaţiuni de import/export cu produse agricole şi industriale, transporturile vor putea fi scurtate cu aproape 400 de kilometri. În momentul de faţă acestea se pot face doar prin birourile vamale de la Sculeni sau Albiţa.

Pentru redeschiderea activităţii de control Instituţia Prefectului şi-a coordonat demersurile inclusiv cu cele ale parlamentarilor de Botoşani, ultima interpelare în acest sens fiind a senatorului Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )