Connect with us

Evenimente

Constantin Cuciureanu a solicitat eliberarea condiţionată

Published

on

penitenciar920

Omul de afaceri Constantin Cuciureanu, incarcerat in Penitenciarul Botosani, a inaintat prin intermediul avocatilor sai o cerere catre Judecatoria Botosani prin care solicita sa fie eliberat conditionat. Cererea va fi analizata de instanta de judecata, joi,12 martie.

Initial, Cuciureanu a fost trimis in judecata pentru inselaciune si a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare. Acesta a fost capturat in luna februrie, 2012 in judetul Bacau si incarcerat. Anul trecut, afaceristul a solicitat reducerea pedepsei ca urmare a modificarii Codului Penal, iar instanta de judecata i-a admis cererea, condamnarea fiind redusa la cinci ani, acesta executand pana in prezent trei ani.
Dupa lege, orice persoana condamnata definitiv poate fi si eliberata conditionat daca a executat doua treimi din pedeapsa.

Potrivit anchetatorilor, la inceputul anului 2000, Constantin Cuciureanu ar fi cumparat de pe piata neagra 42.000 de cupoane agricole, pe care ulterior le-a decontat ilegal la o agentie bancara.
Dupa sentinta, Cuciureanu trebuie sa achite statului roman peste 400.000 de lei, bani pe care i-ar fi incasat in urma cu 11 ani din decontarea cupoanelor, prejudiciind astfel bugetul de stat.
De altfel, anul acesta botoşăneanul a fost, din nou trimis in judecata pentru evaziune fiscala in urma unor afaceri cu un sucevean, prejudiciul ridicandu-se la peste 600.000 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )