Connect with us
banner ad

Administratie

Scandal în CL pe achiziţionarea parcometrelor şi maşinilor de la HSR: „O să se lase cu brăţări metalice”

Published

on

hsr masinaridicata

Multă vreme, social democraţii au acuzat că Hi Speed Recovery, societatea comercială care s-a ocupat de ridicarea şi blocarea maşinilor parcate neregulamentar în municipiul Botoşani, este o firmă de casă a fostului PDL. Surprinzător, cei care acuzau anumite nereguli vor să facă afaceri cu Hi Speed Recovery.

 

După rezilierea contractului cu HSR, executivul primăriei  a venit în Consiliul Local prin care propune achiziţionarea utilajelor şi a parcometrelor. S-a făcut o evaluare şi o negociere cu reprezentanţii HSR şi s-a ajuns la un preţ de 2500 de euro pentru un parcometru şi 16.000 de euro pentru un autovehicul de ridicat maşini.

Consilierul local Eugen Ţurcanu a contestat acest proiect acuzând că primăria vrea să cumpere parcometre vechi la preţ de parcometre noi. El susţine că un parcometru nou poate fi cumpărat cu 3000 de euro iar primăria vrea să achiziţioneze unul second-hand cu 2500 de euro. Mai mult, Ţurcanu le-a recomandat colegilor săi din Consiliul Local să nu voteze proiectul deoarece vor ajunge să răspundă în faţa procurorilor DNA.

„Se găsesc parcometre noi începând de la 3000-3500 de euro. Plăteşti inclusiv cu cardul şi cu bancnote. Cum să cumpăr eu un parcometru care are şase-şapte ani cu preţul de 2500 de euro şi care merge doar cu fise. În ce horă ne bagă domnul primar şi secundul lui? Pe ce terenuri mişcătoare vor să intrăm? Înţeleg că e o adevărată telenovelă cum au reziliat acest contract. A semnat o prelungire de contract când nu mai era viceprimar. I-am făcut plângere penală şi este cercetat de Parchet pentru uzurpare de calităţi oficiale. S-a pus de vreo patru-cinci ori proiectul pe ordinea de zi într-o lună şi jumătate. Consilierilor le este frică să voteze pentru că este clar că o să se lase cu brăţări metalice. Nu este de glumă. Inclusiv consilieri din tabăra domnului primar refuză să voteze pentru că se tem”, a spus Eugen Ţurcanu care a mai precizat că primăria nu ar trebui să plătească mai mult de 500 de euro pentru un parcometru al HSR.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )