Connect with us

Administratie

3 în 1 la Pomîrla. Centru multifuncţional cu primărie, cămin cultural şi bibliotecă FOTO

Published

on

sediu primarie pomirla proiect1

Primăria comunei Pomîrla a demarat procedurile în vederea obţinerii finanţării pentru construcţia unui centru multifuncţional. În acest centru multifuncţional, cu parter pus etaj şi o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi, vor funcţiona primăria, căminul cultural şi o bibliotecă. Construcţia urmează a fi realizată pe locul actualului sediu al primăriei.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla, spune că un astfel de proiect a mai fost realizat în Hunedoara şi s-a dovedit eficient.

„Lipsa unui spaţiu adecvat pentru sediul administrativ al primăriei comunei Pomîrla este o deficienţă mai veche. De aproximativ trei ani încercăm să promovăm un proiect pe această temă dar nu a existat nicio sursă de finanţare. Odată cu apariţia Ordonanţei de Guvern 28, se pot finanţa şi sedii de primării. Am văzut un proiect în judeţul Hunedoara care înglobează trei proiecte într-unul singur. Este vorba de un centru multifuncţional. Sediiul primăriei, un cămin cultural şi no bibliotecă. Se face un singur proiect, o singură centrală termică, un singur rând de autorizări, un singur rând e cheltuieli pentru trei instituţii. Un astfel de proiect în care să funcţioneze trei instituţii ar costa până în 30 de miliarde de lei vechi. În total sunt 1200 de metri pătraţi. Căminul cultural va avea o capacitate de 200 de locuri. Am transmis o adresă către Compania Naţională de Investiţii. Dacă nu vom reuşi pe fonduri guvernamentale, vom încerca pe fonduri europene dar proiectul va include doar căminul cultural şi biblioteca deoarece nu se acordă finanţări pentru sediu de primărie”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

sediu primarie pomirla proiect7 sediu primarie pomirla proiect6 sediu primarie pomirla proiect5 sediu primarie pomirla proiect4 sediu primarie pomirla proiect3 sediu primarie pomirla proiect2 sediu primarie pomirla proiect

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )