Connect with us

Auto

Ce maşină îşi pot cumpăra românii cu 5.000 de euro

Published

on

acl miting masini iohannis17

Maşinile second hand cu preţuri de aproximativ 5.000 de euro sunt foarte populare în rândul clienţilor români. Din păcate, cumpărătorul va fi nevoit să facă, aproape întotdeauna, un compromis, între alegerea unei maşini din clasa mică, mai nouă sau una mai mare, dar ceva mai veche.

Potrivit unei analize realizate de vezicatface.ro, maşinile din clasa mică sunt variantele de pe piaţă cu cea mai mică vârstă pentru un buget de 5.000 de euro. Cele mai multe modele găsite au fost fabricate între 2008 şi 2009, dar există şi modele mai noi, cum este Logan-ul sau Sandero. Dacă un cumpărător vrea o maşină din această clasă, dar premium, atunci se poate orienta spre un Mercedes-Benz Clasa A, dar mai vechi.

În funcţie de costul total pe 5 ani, cele mai avantajoase maşini din această clasă sunt Dacia Sandero – diesel (circa 8.500 euro), Ford Fiesta – diesel (circa 9.500 euro) şi Skoda Fabia – diesel (circa 9.500 euro). În privinţa fiabilităţii, Toyota Yaris şi Ford Fiesta sunt net superioare modelelor Seat Ibiza şi Dacia Sandero, precizează site-ul citat. Diferenţe întâlnim şi la depreciere, unde modelul Mercedes-Benz Clasa A stă cel mai slab.

La clasa compactă, majoritatea modelelor disponibile sunt construite între 2007 şi 2008, fiind astfel puţin mai vechi decât cele din clasa mică. Din punctul de vedere al costului total pe cinci ani, autoturismele din clasa compactă sunt mai scumpe decât cele din clasa mică cu câteva mii de euro. Primele trei cele mai avantajoase maşini SH din această clasă după cinci ani sunt: Renault Megane II – diesel (10.000-11.500 euro), Opel Astra H – diesel (10.000-12.000 euro) şi Kia Ceed – benzină (11.000 euro). De exemplu, chiar dacă pornesc de la acelaşi preţ, un Mitsubishi Lancer poate necesita după cinci ani cu 3.000-4.000 euro mai mult decât o Kia Ceed.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad