Connect with us

Administratie

Sorescu va conduce Consiliul Judeţean în următoarea perioadă. Ţurcanu: „Eu o să mai vin la CJ pentru că am în spate 105.000 de voturi”

Published

on

cj botosani sorescu, turcanu, achitei

În urma ordinului emis astăzi de prefectul Costică Macaleţi, Consiliul Judeţean Botoşani a rămas fără preşedinte. În aceste condiţii, atribuţiile preşedintelui vor fi luate de unul dintre cei doi vicepreşedinţi iar un conslier judeţean va fi avansat în funcţia de vicepreşedinte CJ.

Propunerea este ca Gheorghe Sorescu să preia interimatul la Consiliul Judeţean până când instanţa va decide dacă ordinul prefectului în cazul lui Florin Ţurcanu este legal sau nu. Pentru Gheorghe Sorescu nu va fi ceva nou deoarece în acest mandat s-a ocupat de aproape toate problemele judeţului. Încă din primul an de mandat, Florin Ţurcanu şi-a delegat toate atribuţiile către vicepreşedinţi.

„Joi va fi o şedinţă extraordinară iar propunerea mea este ca domnul vicepreşedinte Sorescu să preia prerogativele preşedintelui Consiliului Judeţean. Vom lăsa o perioadă de timp să vedem ce se întâmplă cu judecarea ordinului după care vom desemna un consilier care să preia prerogativele de vicepreşedinte. Avem posibilitatea să punem acum un vicepreşedinte dar e posibil ca în cinci zile acesta să fie nevoit să demisioneze. Dacă instanţa suspendă ordinul, hotărârile din Consiliul Judeţean devin nule”, a spus Florin Ţurcanu.

Deşi mandatul său a încetat odată cu emiterea ordinului prefectului, Florin Ţurcanu nu îşi va face bagajele şi va pleca de la Consiliiul Judeţean. El spune că va veni periodic pentru a vedea ce se întâmplă cu proectele aflate în derulare.

„Eu o să mai vin la CJ pentru că am în spate 105.000 de voturi şi moral eu sunt preşedinte ale. Trebuie să vin şi voi veni până în 2016 pentru că am nişte proiecte angajate. Trebuie să mă asigur că cetăţenii nu vor fi defavorizaţi sau neglijaţi. Voi colabora cu vicepreşedinţii. Am adus peste 2800 de miliarde în aceşti tre ani de zile. Suntem Consiliul Judeţean cu cele mai multe proiecte aprobate şi implementate din regiunea Nord-Est. Nu există niciun proiect depus la ADR Nord-Est care să nu fie în finanţare”, a mai precizat Ţurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )