Connect with us

National

Șosea de coastă pe litoralul românesc

Published

on

litoral

Construcţia şoselei de coastă care leagă Mamaia de Constanţa ar putea intra în linie dreaptă. Autorităţile locale au de gând să aloce fonduri proprii pentru a termina măcar primul tronson de drum, de 3 kilometri. Bani ar fi fost pentru întregul proiect – de 11 kilometri -, însă suma provine din fonduri europene şi ar putea fi pierdută dacă şoseaua nu va fi gata până la sfârşitul anului.

Construcția primului tronson al şoselei de coastă va începe de la clădirea Comandamentului de pe faleza Cazinoului din Constanţa. Aceasta va traversa întreg portul turistic Tomis şi o bună porţiune din plaja Modern. La jumătatea lunii martie va fi demarată a treia procedură de licitaţie pentru firma care va începe lucrările. La prima licitaţie care a avut loc în februarie 2014 nu au existat ofertanţi, iar la a doua – cei patru agenţi economici nu au fost eligibili.

Conform legii până pe 31 decembrie trebuie terminate şi noi sperăm să se şi realizeze acest lucru”, a spus Liviu Tramundana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța. Dacă lucrările nu vor fi terminate la timp, fondurile europene ar putea să fie pierdute.

Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad