Connect with us

Economic

Mai mulţi români au reclamat dispariţia banilor din conturi deschise la o bancă. Ce au aflat poliţiştii

Published

on

bancomat foto mediafax

Poliţiştii bihoreni fac o anchetă după ce nouă persoane au reclamat dispariţia unor sume de bani din conturi deschise la o agenţie a unei bănci din Oradea, fiind vorba atât de persoane fizice, cât şi de firme care solicitaseră credite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nouă orădeni au reclamat că, în calitate de persoane fizice sau de acţionari la societăţi comerciale, conturile pe care le-au avut la Banca Raiffeisen au fost golite fără acceptul lor.

Doi dintre păgubiţi susţin că vinovată de această situaţie ar fi o funcţionară a băncii responsabilă cu creditarea pentru întreprinderile mici şi mijlocii, la care au apelat pentru a obţine linii de creditare a afacerilor.

“În 2013 ne-a fost aprobat un proiect pentru retehnologizare cofinanţat cu fonduri europene, în valoare de 160.000 de euro, prin Programul Operaţional Regional. Pentru că o parte din sumă trebuia asigurată de noi, am apelat şi la un credit. Am cerut la Agenţia Raiffeisen din Bulevardul Dacia deschiderea unei linii de credit, din care să putem plăti furnizorii de echipamente. Pe măsură ce Autoritatea de Management de pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice aproba decontarea cheltuielilor, ni se virau în cont sumele din fondurile europene nerambursabile. Noi, ca patroni, nici nu aveam acces la bani”, a declarat unul dintre păgubiţi, Raoul Bocioc, care împreună cu asociatul său, Gabriel Muthu, deţine o firmă specializată în realizarea de tipărituri, Linos Impex SRL.

În valoare de 117.000 de lei, linia de credit a fost aprobată de bancă, plăţile către furnizori făcute, iar banii viraţi de Autoritatea de Management.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )