Connect with us

Administratie

Consiliul Judeţean va finanţa în acest an echipa FC Botoşani. Cu toată opoziţia lui Ţurcanu, proiectul a trecut

Published

on

consiliul judetean buget

Dispute aprinse astăzi în Consiliul Judeţean Botoşani, la proiectul de buget pe 2015. În mare parte, consilierii judeţeni au fost de acord cu proiectul propus de executivul Consiliului Judeţean dar atmosfera s-a încins în momentul în care Dorin Ciuştea şi Dumitru Zmău au solicitat alocarea unei sume de bani pentru sport şi în special pentru FC Botoşani care are şanse de a juca în Europa League.

Imediat, Cătălin Flutur a venit cu un amendament prin care a propus alocarea unei sume de 13,6 miliarde de lei vechi pentru sport, cultură şi tineret din care 11 miliarde pentru sport, 2 miliarde pentru cultură şi 640 de milioane pentru tineret. Aceşti bani, erau prevăzuţi iniţial în bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani. În momentul în care Flutur a propus acest amendament, Ţurcanu a luat foc şi a anunţat că el este primul care se opune.

„Ar trebui să alocăm fonduri pentru această echipă de fotbal care ne-a adus multă imagine. Suntem singurul organism din judeţ care nu dăm bani pentru această echipă de fotbal”, a spus Dumitru Zmău.

„Imaginea judeţului va avea de câştigat. Nu spunem acum că dăm bani la fotbal. Conform legii, sunt finanţări nerambursabile pentru programe şi proiecte. Au posibilitatea să acceseze aceste proiecte toate cluburile sportive, asociaţiile şi ONG-urile din judeţul Botoşani. Ţinând cont de oportunitatea ivită anul acesta, pentru echipa de fotbal, ar fi păcat ca noi şi Consiliul Judeţean să nu fim părtaşi la această realizare. Faţă de alţi ani, nu avem acţiuni pe care le-am votat cu voioşie, tot felul de festivaluri”, a spus Cătălin Flutur.

A venit imediat replica lui Florin Ţurcanu care a spus că un primar de la Buzău a fost condamnat după ce a finanţat echipa de fotbal şi că nu vrea să-şi asume.

„Avem un primar la Buzău care a primit cinci ani cu executare pentru că a dat bani la fotbal. Eu vă cer vot individual şi să consemnăm în procesul verbal. Să ne asumăm”, a afirmat Ţurcanu.

După câteva minute de discuţii aprinse în care a intervenit şi Liviu Alexa, un alt consilier care s-a opus vehement finanţării sportului, amendamentul a fost supus la vot. Florin Ţurcanu a socitat să se menţioneze cum votează fiecare consilier judeţean astfel încât să poată fi traşi la răspundere cei care au votat pentru finanţarea sportului.

S-a trecut la vot. Florin Ţurcanu a fost primul care a anunţat că este împotriva finanţării echipei FC Botoşani dar cu toate acestea amendamentul a trecut, majoritatea consilierilor judeţeni fiind de acord cu propunerea făcută de Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad