Connect with us

Administratie

Portariuc îi răspunde lui Diaconu: „Când vor demonstra eficienţă, atunci se va merge pe un nou program”

Published

on

portariuc

În urmă cu câteva zile, directorul tehnic al Modern Calor l-a atacat în termeni duri pe primarul Ovidiu Portariuc şi l-a acuzat că blochează un proiect în valoare de 12 milioane de euro, din fonduri europene, destinat pentru continuarea lucrărilor de modernizare a sistemului de termoficare. În cursul zilei de astăzi, primarul Ovidiu Portariuc a reacţionat.

Edilul susţine că primăria nu are bani pentru cofinanţarea proiectului şi că în spatele ieşirilor publice din ultimele zile ale lui Ion Diaconu ar sta de fapt fostul primar Cătălin Flutur.

„Sunt declaraţii strict politice, în acelaşi registru cunoscut până acum. Domnul Flutur, prin Eugen Ţurcanu şi Ion Diaconu îşi continuă campania electorală. Nu există resurse bugetare pentru implicarea municipalităţii în a doua fază a programului de termoficare. Acest proiect va putea fi făcut peste doi-trei ani când resurse bugetare ne vor permite. Un asemenea proiect ar însemna blocarea tuturor investiţiilor în oraş. Finanţarea nu este aprobată. Proiectele sunt într-o fază de competiţie preliminară în care se stabilesc condiţiile de eligibilitate. Partea de cofinanţare este de 5%, TVA-ul nu poate fi recuperat, plus cheltuielile neeligibile ridică suma la 3 milioane de euro. Cei de la Modern Calor trebuie să-şi dovedească prima dată eficienţa investiţiilor făcute până în prezent şi asta trebuie să se dovedească în scăderea subvenţiei. În ultimii şapte-opt ani s-au investit peste 1000 de miliarde doar în subvenţii la termoficare. Când vor demonstra această eficienţă se va merge pe un nou program”, a spus Ovidiu Portariuc.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad