Connect with us

Evenimente

Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112, sărbătorită şi la Botoşani

Published

on

ambulanta flamanzi intoxicati  (4)

Data de 11 februarie marchează „Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112” . Acesta este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, fiind  utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară în zilele de 10, 11 şi 12 februarie 2015, o serie de activităţi cu elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Dorohoi şi comunele Dângeni, Roma, Truşeşti şi Şendriceni, cu scopul de a promova numărul 112.

Totodată, se urmăreşte popularizarea regulilor şi măsurilor de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, şi „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc”.

Inspectorii de prevenire le vor explica elevilor importanţa şi utilitatea Numărului Unic European 112 şi modul corect de apelare, dar şi cum trebuie să se comporte într-o situaţie de urgenţă.

De asemenea, se va urmării conştientizarea de către participanţi că apelarea abuzivă a acestui număr poate costa viaţa unui semen aflat în pericol. Convorbirile efectuate în sistemul 112 sunt înregistrate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )