Connect with us

Sanatate

Criza de personal din spital se tratează cu ajutorul voluntarilor. Peste 100 de asistenţi voluntari îi îngrijesc pe bolnavi

Published

on

spital personal medical1

Fara salarii la Spitalul Judetean de Urgenta. Asta ar soca pe toata lumea, daca ne-am referi la asistentii angajati. Din fericire vorbim despre voluntarii care se dedica ingrijirii bolnavilor. Sunt peste 180 si lucreaza gratuit in cel mai mare spital din Botosani. Majoritatea voluntarilor sunt absolventi de scoli postliceale si au drept de libera practica.

Asa ca vin, fac voluntariat, si capata experienta intr-o meserie pe care o indragesc fara sa fie platiti. Voluntarii sunt impartiti pe toate sectiile unitatii medicale si in Unitatea de Primiri Urgente.

“A face voluntariat inainte de a te angaja este un mare castig pentru ei caci atunci cand vor avea un loc de munca nu vor fi speriati de contactul cu bolnavii. La inceput ei invata si dupa aceea ajung sa lucreze cot la cot cu personalul de pe sectii”, a spus Marcel Gheorghiu, asistent sef UPU.

Ajutorul voluntarilor este binevenit in cel mai mare spital din Botosani unde se inregistreaza un deficit de personal medical. La spital, exista o condica speciala pentru ei, unde li se consemneaza zilnic activitatea. Tinerii sunt indrumati de asistentii sefi.

“Unii dintre voluntari vin din perioada cand sunt elevi la scolile postliceale sanitare. Avand in vedere deficitul de personal de pe mai multe sectii sunt de un real folos. In plus pe timpul voluntariatului ei isi formeaza deprinderi si se pregatesc temeinic pentru profesia de asistent medical“, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Dupa organigrama, in spital ar trebui sa lucreze peste 2.800 de salariati, dar sunt in prezent doar 2.095 de angajati. La medici, in loc de 280, sunt 225, iar la asistenti medicali sunt 1.040, din 1.370 de posturi. Recent au fost scoase la concurs 10 posturi de asisteni pe care s-au inscris 54 de candidati. Asta inseamna ca in curand in spital vom avea 10 asistenti in plus, fata de sutele de care ar fi nevoie, drept urmare voluntarii raman de mare folos pentru cel mai mare spital din Botosani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )