Connect with us

Administratie

Bugetul municipiului a fost dezbătut cu vreo 70 de pensionari, membri PSD şi şefi de societăţi subordonate CL – FOTO

Published

on

dezbatere buget 2015 (2)

Primăria Botoşani a organizat tradiţionala dezbatere publică a bugetului municipiului. De această dată, executivul primăriei a decis ca dezbaterea publică să aibă loc la Colegiul Naţional AT Laurian dar interesul botoşănenilor a fost unul scăzut. Câţiva pensionari, directorii societăţilor subordonate Consiliului Local, o parte dintre consilierii locali şi mai mulţi membri PSD au venit pentru a afla cum stă treaba cu bugetul.

Timp de mai bine de o oră, edilul Ovidiu Portariuc a făcut o prezentare a bugetului municipiului Botoşani pe 2015. Le-a spus celor prezenţi că în acest an, aproape un sfert din buget va fi pentru dezvoltare şi trei sferturi  va fi pentru funcţionarea primăriei şi a instituţiilor subordonate. Doar întreţinerea celor trei instituţii de cultură (Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul Vasilache şi Filarmonica) înseamnă costuri de 60 de miliarde de lei vechi.

Cât priveşte capitolul dezvoltare, Ovidiu Portariuc a menţionat cele trei proiecte mari aflate în dezvoltare. Este vorba de proiectul Cornişa, modernizarea străzii Primăverii şi Teatrul Mihai Eminescu. În plus, edilul a mai vorbit de vreo 50 de proiecte pe care le are în plan pentru următorii ani, cel mai important fiind modernizarea transportului local printr-un proiect cu finanţare europeană.

După prezentarea făcută de primar, o parte dintre cei prezenţi au vrut să ia cuvântul. Unii ca să-l laude pe primar iar alţii ca să-l critice. La un moment dat, spirtitele s-au încins iar pensionarii au început să se certe între ei. O femeie i-a reproşat primarului că nu a respectat ceea ce a promis şi că în zona în care locuieşte nu s-a făcut nimic, cu excepţia unor bănci puse de Flutur. Imediat au sărit alţi câţiva pensionari care au început să vocifereze şi să o apostrofeze. De critici nu au scăpat nici şefii societăţilor Urban Serv şi Modern Calor. Unii erau nemulţumiţi de curăţenia oraşului sau de cum arată cimitireale. Alţii au pus la zid conducerea societăţii de termoficare. Cel mai vehement a fost preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari care mai mulţi ani este în război cu Modern Calor. Proiectul de buget urmează a fi supus spre aprobare în următoarea şedinţă de Consiliu Local când cu siguranţă vor fi mult mai multe discuţii între liberali şi social democraţi.

Astfel de acţiuni în care s-a dezbătut bugetul municipiului nu au prezentat interes nici în anii trecuţi. De vreo zece ani, doar câţiva botoşăneni, plus vreo câţiva consilieri locali şi şefii societăţilor subordonate CL, sunt cei care participă la dezbaterea bugetului.

dezbatere buget 2015 (17) dezbatere buget 2015 (16) dezbatere buget 2015 (15) dezbatere buget 2015 (13) dezbatere buget 2015 (12) dezbatere buget 2015 (11) dezbatere buget 2015 (10) dezbatere buget 2015 (9) dezbatere buget 2015 (8) dezbatere buget 2015 (7) dezbatere buget 2015 (6) dezbatere buget 2015 (4) dezbatere buget 2015 (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )