Connect with us

Politica

Un senator botoşănean solicită indexarea pensiilor foştilor militari

Published

on

senat federovici

În urma unor numeroase sesizări primite la cabinetul parlamentar, senatorul Doina Federovici a adresat în ședința  de azi a Senatului o întrebare ministrului apărării naționale, domnul Mircea Dușa.

Obiectul acestei întrebări îl reprezintă faptul că pensionarii militari nu beneficiază de indexările/majorările acordate de Guvern tuturor categoriilor de pensionari, aceștia fiind singurii pensionari din România cu pensiile „înghețate”.

În acelaşi timp, pensionarii militari solicită precizări privind modul de calcul a drepturilor de pensie după principiul contributivităţii, având în vedere faptul că perioadele de muncă în condiţii speciale şi/sau deosebite nu au fost luate corect şi complet în calcul la stabilirea acestor drepturi de pensie și există o clară discriminare între militarii ieşiţi la pensie până la 31.12.2010 pe Legea nr. 164/2001 şi au avut pensiile diminuate în urma procesului de recalculare/revizuire şi cei cu pensii crescute sau ieşiţi la pensie începând cu 01.01.2011 (pe Legea 263/2010).

Un alt aspect sesizat ministrului apărării naționale este existența unor decizii de pensie succesive cu cuantumuri diferite calculate pentru același beneficiar, după decizia prin care s-au stabilit drepturile de pensie inițiale.

“Consider acest lucru o inechitate, mai ales că cea mai mare parte a pensionarilor militari a fost afectată de măsurile austere ale guvernării Boc-Băsescu, veniturile lor fiind diminuate în mod drastic. ” a declarat senatorul Doina Federovici.

La această întrebare ministerul apărării națioanale are un termen de răspuns de 30 de zile.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )