Connect with us

Administratie

Consiliul Judeţean Botoşani şi DJDP au stabilit priorităţile. VEZI lista drumurilor judeţene care urmează a fi modernizate

Published

on

drum Vorona

Consiliul Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri au stabilit lista drumurilor care trebuie modernizate în următorii doi-trei ani. Este vorba opt drumuri judeţene şi un pod pentru care se încearcă obţinerea finanţării din fonduri europene şi guvernamentale.

Pe lista de investiţii a CJ Botoşani se află drumurile Ştefăneşti-Murguţa, Coţuşca-Ghireni, Viişoara- Cuza Vodă, Ibăneşti-Cristineşti, Vorona-Oneaga-Pădureni, Ionăşeni-DJ282A, Buhăceni-Dîngeni şi Dîngeni-Mihălăşeni precum şi un pod din grinzi metalice, la Broscăuţi.

„Noi vrem să începem intabularea sectoarelor de drum, trebuie făcute studiile geo şi studiile topo. Trebuie făcute proiecte. Pe unele drumuri sunt nişte proiecte vechi care trebuie actualizate. Anul acesta se vor face paşii necesari şi se va încerca depunerea proiectelor la minister. Nu ştim când vor putea începe lucrările. Proiectele trebuie finanţate de către minister”, ne-a spus Sorin Clim, directorul DJDP Botoşani.

În acelaşi timp, Consiliul Judeţean mai are în plan realizarea unui drum strategic care ar urma să treacă prin mai multe comune şi care ar însemna 100 de kilometri de drum judeţean modernizat. Problema este că pentru un astfel de proiect se obţine foarte greu finanţarea necesară iar deocamdată el este doar în stadiul de intenţie şi va mai trece mult până la implementare.

„Ar fi extraordinar dacă s-ar realiza drumul strategic. Ei aşteaptă să vină normele de aplicare. Se fac nişte paşi înainte. Vor să înceapă studiile geo, topo, intabularea. Să fie pregătiţi iar în momentul în care apar normele, să depună proiectul. Ar fi o realizare fantastică. Este vorba de 100 de kilometri de drum judeţean. S-ar rezolva foarte multe probleme în judeţ”, a adăugat directorul DJDP Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad