Connect with us

National

ALERTĂ în sănătate. Zeci de elevi, INTERNAŢI la spital din cauza VACCINULUI ANTITETANOS

Published

on

vaccinuri (9)

Zeci de elevi din Gorj, Bacău şi Argeş au ajuns în ultimele zile la spital după ce au făcut o reacţie adversă la vaccinul antitetanos. Cel puţin 11 elevi de la o şcoală din Turceni, judeţul Gorj, au ajuns la spitalul din localitate după ce au făcut o reacţie adversă la vaccinul antitetanos. Unul dintre părinţi susţine însă că vaccinul a fost făcut în şcoală fără acordul scris al acestora, scrie impactingorj.com.

Potrivit medicilor, copiii sunt în stare stabilă şi urmează a fi externaţi.

De asemenea, 18 elevi dintr-o comună din Bacău au ajuns la spital din cauza aceluiaşi vaccin administrat la şcoală, potrivit stiri.tvr.ro. Medicii spun că ameţelile, stările de leşin şi amorţelile nu sunt reacţii obişnuite. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică susţin, însă, că au verificat lotul de vaccin administrat şi modul în care au fost făcute injecţiile, dar nu au găsit probleme.

Vaccinul împotriva difteriei şi tetanosului face parte din programul naţional de imunizare, însă părinţii ar fi trebuit totuşi să-şi dea acordul în scris pentru administrarea injecţiilor. Asistentele care au făcut vaccinurile vor fi anchetate.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )