Connect with us

Administratie

Un primar din judeţul Botoşani îi oferă ministrului DariusVâlcov titlul decetăţean de onoare

Published

on

darius-valcov

Anul 2014 începea pentru COMUNA POMARLA cu resurse limitate, aproape de zero..culminand si cu o alocare “zero” in “epoca Turcanu” (referire facand la fondurile alocate si de CJ ..asteptari mari de la cetateni – realitati bugetare crunte. Multumesc si acum pentru empatie (referire facand la interventia d-lui Catalin Flutur in sedinta CJ ) ..si va asigur ca nu era o falsa empatie..insa din pacate empatia nu rezolva salariile angajatilor care cu un an in urma au stat 5 luni fara salarii pentru a fi posibila sustinerea finalizarii proiectului integrat FEADR Masura 322..iar in 2014 doua luni fara salarii (pana la alocarea din decembrie)..de asemenea declaratiile de intelegere si sprijin de-a lungul timpului (ma refer la politicieni) nu ne-au putut scoate din situatia acesta aproape imposibila..pentru ca am luat-o pe calea proiectelor iar aici lucrurile se complica un pic atunci cand nu poti sustine cofinantarea ori conditiile proiectului in general. Ce poate fi mai frustrant decat sa vrei, sa incerci, sa reusesti (evident cu sprijinul si munca multor oameni)… dar sa te impotmolesti mereu neputincios in alocarile discretionare ori “savante” ale unei formule magice care mereu suporta niste “modelari” miraculoase? Probabil o sa fiu apostrofat de unii care ne-au vazut mereu in postura de “favorizati”. Realitatea este cu totul alta dar nu asta vreau sa subliniez acum. Am clamat mereu alocari echilibrate care sa dea o sansa localitatilor de a functiona(ma refer la cea notiune de buget de functionare) si de a se si dezvolta in limita posibilitatilor si realitatilor economice ale tarii (aici ma refer la bugetul de dezvoltare) insa acest fapt devenise in mintea mea o utopie. N-am crezut, sincer, ca se va schimba vreodata ceva din realitatea aceasta perversa in Romania contemporana, de autonomie financiara neputand fi vorba in viitorul apropiat. Am afirmat candva ca daca vreun politician, demnitar, prim-ministru, ministru, presedinte … om, din tara aceasta reuseste sa faca un act de dreptate pentru localitatile sarace acest fapt insemenand a da sansa la functionare normala si dezvoltare, propun consilierilor locali in secunda urmatoare acordarea titlului de CETATEAN DE ONOARE al comunei acelei personalitati.

pomarla amfiteatru14

…si iata ca s-a intamplat miracolul

Anul 2015 a inceput pentru noi cu cea mai mare surpriza posibila… O SANSA ENORMA LA DEZVOLTARE. Şi aici nu exagerez cu nimic deoarece in contextul actual avem la indemana proiecte si programe vitale pentru comunitate (ma refer la programele guvernamentale si fondurile UE 2014-2020).

Ma gandeam cu mare strangere de inima cum vom sustine noi 9 miliarde lei vechi cofinantare la proiectul de apa, canalizare si epurare care se afla in faza de implementare .. Ma gandeam cu tristete cum nu o sa mai fie posibil sa incerc un nou proiect cu fonduri europene dupa ce cu atata efort am reusit sa implementam unul pe exercitiul financiar 2007-2013. Ma gandeam cu multa deznadejde la cate nevoi avem in comunitatile locale din zona aceasta saraca de Nord-Est si ce posibilitai reduse de a le rezolva avem..iar solutii la orizont…minime

Au curs tone de cerneala pentru declaratiile politice de bune intentii si probabil sute de mii de discursuri inflacarate care sa vina in intimpinarea “interesului national” si al cetateanului in general dar au ramas mereu la stadiul de intentie ori de “calatorie in viitor”. Miracolul s-a intamplat totusi si modul de alocare al resurselor financiare catre UAT uri (sume de echilbrare etc) s-a schimbat ..si s-a schimbat in foarte bine pentru localitatile sarace iar eu cu tot respectul si consideratia ma voi tine de cuvant. Am propus deja consilierilor locali acordarea titlului de CETATEAN DE ONOARE AL COMUNEI POMARLA , DOMNULUI MINISTRU AL FINANTELOR PUBLICE DARIUS VALCOV. DOMNIA SA va culege probabil roadele muncii unei echipe mai vaste dar nu pot sa nu-mi exprim aprecierea pentru actvitatea sa  personala . SE VEDE CA A CONDUS SI O COMUNITATE LOCALA .

Este un om deosebit , modest si s-a simtit onorat de initiativa noastra desi a spus ca-si face doar datoria cat poate mai bine din postura pe care o are.

Am comunicat si in cursul acestui an ne va onora cu vizita.. cel mai probabil pe data de 18 mai cand i se va decerna acest titlu in deschiderea spectacolului Teatrului National din Iasi pe scena Amfiteatrului “Prof. Univ, Gica Gradinariu “din Pomarla cu ocazia unui eveniment mai amplu.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )