Connect with us
banner ad

Economic

Francul elveţian continuă să crească, ar putea trece de 4,5 lei. Ponta cere măsuri

Published

on

franci elvetieni

Francul elveţian a oscilat vineri în jurul parităţii faţă de euro şi a urcat chiar uşor peste acest nivel în tranzacţiile derulate pe timpul nopţii în Asia, în timp ce leul a evoluat mult mai stabil peste 4,5 lei/euro, astfel că francul ar putea fi cotat vineri de BNR la un curs apropiat de 4,5 lei, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, să discute cu oficialii Băncii Naţionale a României (BNR) despre situaţia creată prin creşterea bruscă a francului elveţian în raport cu euro şi leu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Banca Naţională a României a anunţat joi un curs în creştere cu 15,7% faţă de ziua anterioară, la 4,3287 lei/franc.

În jurul orei 10:00, euro era cotat vineri în piaţa interbancară la 4,5070 – 4,5090 lei/euro, faţă de 4,510 lei/euro în tranzacţiile derulate pe finalul şedinţei de joi.

La acelaşi moment, euro era cotat la 1,0179 franci, după ce a deschis la 0,9755 franci/euro. Tranzacţiile de pe pieţele externe au oscilat într-un interval mai larg, cu minimul la 0,9754 franci/euro, înregistrat pe pieţele din Asia, şi maximul la 1,025 franci/euro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )