Connect with us

Evenimente

Descinderi în judeţul Botoşani.14 percheziţii la traficanţii de ţigări din nordul judeţului

Published

on

descinderisaveni920

Poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şiS.P.F. Rădăuţi Prut, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă  şi al poliţiştilor din cadrul I.P.J. Botoşani – Serviciul deInvestigare a Criminalităţii Economice Botoşani, au acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate transnaţionale ce a acţionatîn cursul anului 2014 pe zona de nord a judeţului Botoşani, pe raza localităţilorMiorcani, Cotu Miculinţi şi Horia, la graniţa cu Republica Moldova, săvârşind în modorganizat şi repetat infracţiuni de contrabandă în detrimentul bugetului de stat.

În cursul cercetărilor s-a stabilit că, gruparea infracţională organizată ce faceobiectul unui dosar penal înregistrat pe rolul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani aintrodus ilegal în ţară, în perioada mai – noiembrie 2014, o cantitate mare de pachetede ţigări de provenienţă R. Moldova, reuşindu-se, în perioada de monitorizare,confiscarea cantităţii de 16.540 pachete de ţigări de diferite mărci.

Pentru finalizarea dosarului penal au fost efectuate, la data de 15 ianuarie 2015,un număr de 14 percheziţii domiciliare, de către procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Botoşani împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – ServiciulTeritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, S.P.F. Rădăuţi Prut şi I.P.J. Botoşani -Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Botoşani, fiind descoperită şiridicată de la locuinţele suspecţilor cantitatea de 3.580 ţigarete de provenienţăR. Moldova, o barcă pneumatică, înscrisuri şi alte bunuri care probează activitateainfracţională a suspecţilor.

În dosarul penal sunt cercetate, în calitate de suspecţi, un număr de 11 persoane, 9 din judeţul Botoşani şi 2 din R. Moldova, faţă de care au fost emisemandate de aducere ce urmează a fi puse în executare, suspecţii urmând a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani pentru audiere şi dispunerea măsurilor procedurale.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )