Connect with us

Sanatate

Virozele fac ravagii la Botoşani. 600 copii de diagnosticaţi cu viroză într-o săptămână

Published

on

spital pediatrie

Vremea capricioasa face ca numarul celor doborati de viroze, sa creasca simtitor. De exemplu, numai ieri, la sectia de pediatrie au fost internati peste 50 de minori iar numarul este in crestere. Cei mai afectati sunt copiii de la o luna pana la 14 ani. In ultima saptamana, in randul acestora au fost aproape 600 de cazuri de viroze  si 200 de pneumonii. O parte au fost internati la pediatrie, altii au primit medicatie acasa, iar cazurile mai grave au fost trimise la infectioase.

“Conditiile meteo extrem de propice, ba este foarte frig, ba este cald , diferentele mari de temperatura zi-noapte, reprezinta conditii foarte bune imprastierii virale si sigur ca sunt din ce in ce mai multe.Ce este alarmant este faptul ca sunt viroze cu o evolutie foarte grava, foarte severe si foarte greu de stapanit. Se manifesta pluriform, cu simptome respiratorii, neurologice, de toate categoriile si sigur ca din punctul acesta de vedere medicii sunt foarte solicitati, si in urgente si in sectiile de spital, peste tot. De exemplu, numai in garda de ieri au fost internati peste 50 de copii”, a declarat Aurel Tinca, medic sef pediatrie.

Datele comunicate de Directia de Sanatate Publica Botosani arata ca in perioada 5-11 ianuarie,s-au inregistrat 1.026 de viroze si 416 pneumonii. In cazul pneumoniilor cele mai multe internari s-au facut la copii. Dintr-un total de 107 micuti afectati, 66 au fost internati in spital.

“Pentru saptamana care a trecut, afectiuni acute de cai respiratorii 1.026 total cu un maxim de imbolnavire la grupa de varsta 5-14 ani, iar pneumonii 416 cu maxim de imbolnaviri la grupa 15-49 de ani. Vedeti ca numarul mare de imbolnaviri este la populatia activa”, a spus Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog DSP.

Pentru a evita racelile, specialistii le recomanda botosanenilor sa se imbrace bine, mai ales dimineata, sa consume multe lichide si sa manance multe fructe si legume bogate in vitamina C. La primele simptome de boala, micutii trebuie sa fie adusi de parinti la medic.

Medicii se asteapta ca in perioada urmatoare numarul copiilor cu viroze sa fie in crestere.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )