Connect with us

Sanatate

Deficit uriaş de cadre medicale la Spitalul Judeţean Botoşani. Zeci de medici şi asistenţi au plecat în străinătate

Published

on

spital tratament3

Lipsa cadrelor medicale din sistemul sanitar din Botosani ne face sa ne intrebam daca la un moment dat vom mai avea la cine sa apelam, atunci cand ne imbolnavim. Zeci de medici, sute de asistenti si de infirmieri lipsesc din organigrama Spitalului Judetean de Urgenta.

Numai in anul 2014, 50 de asistenti medicali au solicitat concediu fara plata, majoritatea plecand sa lucreze peste hotare. Deficit de asistenti medicali exista pe toate sectiile spitalului. De exemplu pe sectia de ortopedie sunt trei asistenti. Pe tura, un asistent trebuie sa aiba grija de 40 de bolnavi.

“In cazul a 35 de asisteni medicali a incetat contractul de munca, la fel si in cazul a 15 infirmiere si 24 de salariati de la administrativ si tehnic. Mai avem si 50 de asistenti medicali aflati in concediu fara plata. Ne confruntam intr-adevar cu o lipsa de personal medical. In perioada urmatoare speram sa putem face angajari. Vom scoate la concurs zece posturi de asistenti medicali, acum ramane sa primim aprobare de la Consiliul Judetean”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta Botoşani.

Dupa organigrama, in spital ar trebui sa lucreze peste 2.800 de salariati, dar sunt in prezent doar 2.095 de angajati.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )