Connect with us

Economic

O companie botoşăneană a dat o lovitură de 25 de miliarde de lei vechi la Suceava

Published

on

strada primaverii 30iulie5

Centrul municipiului Suceava va intra din nou în lucru, în această primăvară, când va fi demarat proiectul de continuare a modernizării zonei pietonale, cu spaţiile din jurul Palatului Administrativ. Lucrările vor fi realizate de o firmă din Botoşani, Victor Construct, în asociere cu SC AVB Total Proiect Botoşani.

„În urma licitaţiei pentru modernizarea zonei centrale a Sucevei a fost declarată câştigătoare firma Victor Construct SRL Botoşani. În total au fost depuse patru oferte, din care două au fost admise mai departe – cea a General Construct Suceava şi cea a  Victor Construct Botoşani”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Ofertele respinse sunt cele ale SC Soitek SRL Italia şi asocierii Symmetrica SRL cu Electroaxa SRL.

Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat pe baza criteriului „preţul cel mai mic”, oferta Victor Construct fiind de 2.497.642 lei plus TVA, iar cea a General Construct de 2.598.642 lei plus TVA.

„Având în vedere că au expirat cele 15 zile în care se puteau face contestaţii, astăzi vom semna contractul cu Victor Construct Botoşani”, a mai spus ieri edilul sucevean.

Contractul are ca termen de finalizare a lucrărilor finele acestui an, dar Ion Lungu s-a arătat încrezător că deranjul din zona centrală nu va dura atât de mult, estimând că lucrarea ar putea fi finalizată cam în şase luni de la demarare.

Valoarea estimativă a lucrării a fost de 3.045.147 de lei, fără TVA, încât, în urma semnării contractului pentru suma de 2.497.642 lei plus TVA, economia realizată a fost de aproximativ 500.000 lei (5 miliarde de lei vechi).

Lucrările de modernizare a zonei centrale cuprind strada Ştefan cel Mare, strada Libertăţii şi Aleea Nucului, adică zona din faţa palatului Administrativ, unde asfaltul va fi înlocuit cu plăci de granit, atât pe parcarea carosabilă, cât şi pe trotuare.

Sursa: Monitorul de Suceava

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )