Connect with us

Sport

Echipa Pro Volei a dispărut din cauza primăriei Botoşani. VEZI cine spune asta

Published

on

provolei

Clubul Pro Volei a făcut prima mare performanţă din istoria sportului botoşănean reuşind să promoveze în Divizia A şi să termine campionatul pe un loc foarte bun. Formaţia botoşăneană a ratat calificarea în cupele europene, în ultimul meci al campionatului, iar din acel moment a început declinul.

Cătălin Buhăianu, cel care a înfiinţat această echipă, spune că ar fi continuat să se implice în voleiul botoşănean dar numai în condiţiile în primăria ar fi susţinut acest sport. La fel cum s-a întâmplat şi cu HCM Botoşani, susţinerea financiară din partea municipalităţii nu a mai venit iar echipa Pro Volei s-a retras din competiţii.

„Nu am putut continua pentru că nu am fost sprijinit. Unii au crezut că voleiul este un business al meu şi nu a fost niciodată aşa. Cei care au fost alături de mine ştiu ce eforturi făcam pentru a plăti buna funcţionare a clubului. Unii au considerat că e mai bine să-l atacăm pe Buhăianu prin ceea ce face el. Au crezut că mă vor ataca personal. Atacarea mea a costat decesul unei echipei frumoase şi a unui proiect frumos. A fost o echipă promovată în divizia A pentru prima dată în istorie. Este inacceptabil ca municipalitatea să aibă o sală polivalentă atât de frumoasă şi să nu avem un  sport care să pună în valoare acea sală polivalentă. Este inadmisibil ca în ultimii doi ani de zile să organizezi doar activităţi politice sau ale unor culte religioase în polivalentă. O sală polivalentă este un templu al sportului. Trebuie populată cu sportivi. Lipsa de viziune a actualului Consiliu Local a făcut ca voleiul să dispară. În martie am depus un proiect, am discutat cu domnul primar şi i-am explicat ce vreau să fac. Mi-a promis că va acorda sprijin dar a preferat să se aloce fonduri la dansuri, la şah şi la tot felul de stiluri de karate. Mi se pare absurd să dau 250 de milioane la dans iar acel proiect nici nu a fost dus până la capăt”, a spus Cătălin Buhăianu.

La ora actuală, în Botoşani mai există volei doar la nivel de juniori iar cei mai buni sportivi pleacă la alte cluburi din ţară.

În plus, Cătălin Buhăianu spune că a mizat pe sprijinul unor agenţi economici din Botoşani dar în schimbul unei sponsorizări aceşria doreau anumite contracte de lucrări, cu bani publici.

„Am crezut că voi atrage sponsori tocmai datorită faptului că voi construi acel club pe o bază solidă. Lucrurile au evoluat în sens negativ. O partea din vină am avut-o eu. Fiind deputat, am reuşit să ajung până acolo. Partea rea a fost că fiind deputat, oamenii au condiţionat. Te ajut la echipa de volei dar vreau să mă ajuţi şi pe mine acolo. Ceea ce însemna să-i ajut acolo, însemna să încalc legea, să fac trafic de influenţă. Nu am acceptat şi am suportat consecinţele”, a adăugat fostul parlamentar.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )