Connect with us

Sport

PREMIERĂ ÎN FOTBALUL ROMÂNESC. Valeriu Iftime le-a făcut o propunere inedită jucătorilor: „Bani în funcţie de numărul de spectatori”

Published

on

valeriuiftime birou920

Valeriu Iftime vrea să schimbe sistemul de plată a contractelor fotbaliştilor. El le-a propus ca pe viitor, jucătorii să încaseze bani în funcţie de numărul spectatorilor care vin la meciurile de pe teren propriu. Propunerea reprezintă o premieră în fotbalul românesc dar rămâne de văzut dacă ea va fi acceptată de fotbalişti.

Finanţatorul echipei FC Botoşani spune că încearcă toate variantele de a aduce oameni cât mai mulţi la stadion. El consideră că în momentul de faţă doar echipa poate readuce lumea la stadion, prin rezultatele pozitive şi prin jocul spectaculos.

„A vrut să-i salut şi să le spun că avem un contract. Contractul este ca eu să fac rost de bani iar ei să facă spectacol fotbalistic. Le-am spus: voi aduceţi 5000 de oameni la fiecare meci iar eu vă dau banii la numărul de spectatori. Dacă sunt mai puţini spectatori, vă diminuez salariile. Dacă sunt mai mulţi, vă dau mai mult. Ar fi un obiectiv interesant. Ceea ce se întâmplă acum în fotbalul românesc este o normalitate aşa cum a fost şi în marile noastre fabrici. Credeam că sunt extraordinar de bune iar când au crăpat nu le-au mai cules nimeni. E foarte interesant să ştim în ce direcţie mergem. Dacă nu aducem oameni la fotbal este începutul sfârşitului. Tot ce am făcut până acum, cel puţin d la începutul campionatului, suntem într-o cădere liberă. Suntem din ce în ce mai puţini pe stadion. Un meci cu 300-500 de oameni pe stadion este o ruşine a celor care organizează şi o jignire a fenomenului. În România trebuie să muncim şi să salvăm fotbal. Un meci de fotbal trebuie să blocheze oraşul”, a spus Valeriu Iftime.

Finanţatorul echipei FC Botoşani se aşteaptă la un retur mai bun decât turul şi se aşteaptă ca echipa pregătită de Leo Grozavu să obţină foarte multe puncte pe teren propriu deoarece va întâlni adversari mai slab cotaţi.

„Teoretic, returul trebuie să fie mai bun. Contracandidatele noastre la un loc mai bun, vor juca la Botoşani. Vorbesc de Craiova şi Tg. Mureş. Putem câştiga puncte care ne-ar duce sus. Este foarte important dacă mai reuşim să transferăm unul-doi jucători. Interesul pentru FC Botoşani începe să apară”, a adăugat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )