Connect with us

Evenimente

Cinci incendii în mai puţin de 12 ore

Published

on

incendiu strada codrului botosani, isu, pompieri (8)

Seria evenimentelor cu foc generate de nerespectarea regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la folosirea coşurilor de fum şi a instalaţiilor electrice, continuă. În mai puţin de 12 ore, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină pentru stingerea a cinci incendii.

Cu toate că temperatura aerului era foarte scăzută, pompierii au intervenit prompt, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproape 700.000 lei. Pagubele au fost estimate la 200.000 de lei.

Cea mai dificilă intervenţie a fost cea pentru stingerea unui incendiu izbucnit, în această dimineaţă, la o spălătorie auto din municipiul Dorohoi.

Solicitaţi să intervină, pompierii dorohoieni s-au deplasat cu trei echipaje.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile dintr-o boxă a spălătoriei, cu pericol de propagare a flăcărilor la mai multe clădiri, printre care o benzinărie ( 12 metri distanţă), o staţie de distribuţie GPL ( 10 metri distanţă) şi o vulcanizare. Intervenţia a durat mai puţin de jumătate de oră, fiind salvate bunuri materiale de cca. 350.000 de lei.

Flăcările au distrus bunurile din boxă, precum şi două aparate de spălat autoturisme. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 20.000 de lei.

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric generat de un aparat electric (calorifer) aflat sub tensiune, nesupravegheat.

Având în vedere prognoza meteo potrivit căreia se vor înregistra, în continuare, temperaturi scăzute, I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )