Connect with us

Administratie

Un nou blocaj la Vama Racovăţ. Primarul comunei Pomârla: „În 2015 se va deschide acest punct vamal”

Published

on

vama racovat

După patru ani în care Vama Racovăţ a fost lăsată în paragină, în 2014 au fost reluate lucrările. În proporţie de peste 90% acestea au fost finalizate dar a intervenit un nou blocaj. Autorităţile statului trebuiau să se ocupe de tot ceea ce înseamnă sistemul informatic şi de protocoalele cu vecinii ucraineni.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că periodic a avut discuţii cu autorităţile statului care se ocupă de acest proiect şi că a primit asigurări că în cursul acestui an, Vama Racovăţ va fi redeschisă.

„M-am bucurat că s-a lucrat la Vama Racovăţ şi s-a terminat clădirea. Acum depindem de factorii guvernamentali, de relaţiile dintre România şi Ucraina şi de finalizarea acelor culoare de trecere care fac obiectul altui contract. Tot ce înseamnă informatizare, căi de rulare, fac obiectul altui contract. Dacă nu se întâmplă nimic grav în Ucraina, în 2015 se va deschide acest punct vamal. Avem o comunitate românească importantă în Ucraina, avem posibilitatea proiectelor transfrontaliere. Important este că după patru ani, lucrurile au început să se mişte”, a declarat primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )