Connect with us

Evenimente

Contrabandişti minori prinşi cu 2500 de pachete ţigări. Poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă

Published

on

colete tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut au reţinut patru persoane care încercau să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 2.500 pachete ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea bărbaţilori, care nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă, trăgând un foc în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în data de 03.01.2015, în jurul orei 20.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul ţării, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, încercând să fugă în vegetaţia din zonă.

Pentru reţinerea bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii au fost reţinute patru persoane. În urma cercetărilor s-a constatat că acetea sunt cetăţeni români domiciliaţi pe raza comunei Păltiniş, trei dintre ei minori şi al patrulea în vârstă de 26 ani. În cele patru colete descoperite erau 2.500 pachete ţigări marca RITM CLASIC, în valoare de aproximativ 23.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţă de cetăţeanul  major a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )