Connect with us

Administratie

Proiect în valoare de 100 de miliarde de lei vechi, aproape finalizat

Published

on

modern calor tevi

Cel mai mare proiect de investiţii din istoria comunei Stăuceni va fi finalizat în primăvara acestui an. Este vorba de un proiect în valoare de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi care constă în realizarea unei reţe de canalizare, staţii de pompare şi staţie de epurare.

Primăria comunei Stăuceni a obţinut în 2012 finanţarea unui proiect privind realizarea unei reţele de 24 de kilometri de canalizare, trei staţii de pompare şi o staţie de epurare. Valoarea totală a investiţiei este de 100 de miliarde de lei vechi din care 90 de miliarde reprezintă fonduri nerambursabile şi 10 miliarde contribuţia primăriei Stăuceni.

Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni, spune că lucrările ar fi fost terminate anul trecut dacă nu exista blocajul din 2013 când Ministerul Mediului a solicitat sistarea tuturor lucrărilor la proiectele cu fonduri europene.

„Sperăm ca în februarie-martie să facem recepţia proiectului. Lucrările au început în noiembrie 2012. S-a lucrat o perioadă iar în martie 2013 am primit hârtie să sistăm lucrările din cauza lipsei fondurilor. Ulterior s-a deblocat şi a început să se lucreze. Mai avem două tranşe de primit de la minister. În ultima tranşă avem de pus noi cofinanţarea. Vom solicita Consiliului Judeţean să ne sprijine”, ne-a spus Cozmin Epuraş.

Odată cu finalizarea acestui proiect, toate satele componente ale comunei Stăuceni vor beneficia de apă şi canalizare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )