Connect with us

Auto

TOT ce trebuie să ştii despre CONDUSUL pe timp de IARNĂ

Published

on

cauciuc iarna foto RTV

Pe timp de iarnă au loc foarte multe accidente deoarece şoferii amatori au impresia că sunt piloţi de teste pe zăpadă. Majoritatea accidentelor rutiere din timpul iernii se petrec din cauza neadaptării vehiculului, respectiv a anvelopelor la un drum de iarnă care poate fi umed, cu zăpadă sau gheaţă.

În condiţii de iarnă, distanţa între vehicule şi  modalitatea de frânare sunt diferite.

Fii atent la drum şi păstrează o distanţă mai mare între tine şi celelalte maşini. Pentru o mai mare siguranţă, în condiţii de iarnă, experţii recomandă să măreşti această distanţă de 3 – 5 ori. Pentru a evita pierderea controlului pe drumurile alunecoase, atunci când iei virajele încetineşte în linie dreaptă, înainte de viraj. Menţine o viteză scăzută, dar constantă în curbă, pentru a nu pierde controlul maşinii.

Nu frâna. Aşteaptă până când să ieşi din viraj pentru a aceelera din nou. Pentru a prelua controlul atunci când derapează roţile din faţă, încetineşti ridicând piciorul de pe acceleraţie. Dacă este necesar, apeşi uşor frâna. Dacă pierzi controlul roţilor din spate (dar ai în continuare controlul roţilor din faţă), la o maşină cu tracţiune pe faţă, accelerezi uşor pentru a recăpăta controlul. În cazul maşinilor cu tracţiune pe spate, ridici uşor piciorul de pe acceleraţie până când simţi că roţile din spate şi-au recăpătat controlul. Apoi, accelerezi uşor pentru a menţine viteza.

Citeşte mai mult pe Capital.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )