Connect with us

National

SCURGERI RADIOACTIVE la o centrală NUCLEARĂ aflată la câteva sute de kilometri de Botoşani

Published

on

centrala_nucleara_ucraina_zaporozhye foto economica.net

Scurgeri radioactive au fost detectate la o centrală nucleară din Ucraina. Nivelul radiaţiilor este de 16 ori mai mare decât limita normală, informează Realitatea TV. Până la această oră nu se cunoaşte cauza scurgerilor.

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporijia, situată în sud-estul ţării, anunţă lideri separatişti proruşi, citaţi de agenţia Sputnik.
Potrivit unui lider separatist din autoproclamata “Republică Populară Doneţk”, nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este de 16 ori peste limita normală, scrie MEDIAFAX.
Un reactor al centralei nucleare Zaporijia – cea mai mare din Ucraina – a fost oprit sâmbătă, în urma unei defecţiuni la sistemul electric – al doilea incident de acest fel produs în ultima lună. Autorităţile ucrainene au dat asigurări că nu au existat scurgeri radioactive.
“Reactorul Numărul 6 al Centralei Zaporijia a fost oprit de sistemul de protecţie, din cauza unor disfuncţionalităţi ale generatorului electric”, a comunicat centrala atomo-electrică.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad