Connect with us

Administratie

Un primar trecut la PSD ar putea candida independent la următoarele alegeri. „Nu poţi sta cu o gaşcă de penali şi să fii servitorul lor. Eu pot să mă duc şi independent”

Published

on

ponta primari prefectura (1)

Din ce în ce mai mulţi primari sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în partidele politice, de modul cum se promovează oamenii şi de atitudinea liderilor judeţeni şi naţionali faţă de comunităţile pe care aceşti primari le conduc. Ei spun că liderii partidelor politice îşi aduc aminte de primarii comunelor şi oraşelor mici doar când sunt alegeri şi au nevoie de voturi.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, a fost primul primar care a anunţat oficial că va părăsi Partidul Democrat Liberal pentru a trece la Partidul Social Democrat. La două luni după trecerea la PSD, Dumitru Chelariu spune că nu a fost vorba de o trădare ci a urmărit interesul comunei pe care o conduce. Cu toate acestea, primarul comunei Pomârla este tentat să renunţe la politică iar la următoarele alegeri să candideze independent.

„Partidele sunt nişte găşti care acţionează mai mult sau mai puţin în interese de grup sau private. Este urât să-ţi trădezi ţara, comunitatea, biserica. Dacă în momentul de faţă trădezi un partid nu mi se pare o lipsă a verticalităţii. Nu poţi sta cu o gaşcă de penali şi să fii servitorul lor. Eu pot să mă duc şi independent. În partide sunt interese de grup, se centralizează interesele, ajungi să baţi mereu la înalta poartă. În toate partidele sunt astfel de oameni. La alegerile prezidenţiale a fost un semnal că oamenii vor normalitate”, a declarat Dumitru Chelariu pentru Botoşani Online.

chelariudumitru512

Primarul comunei Pomârla consideră că primarii sunt obligaţi într-un fel sau altul să susţină partidele aflate la guvernare. În caz contrar, comunele sau oraşele pe care le conduc nu primesc bani de la Consiliul Judeţean sau guvern iar proiectele pe care le demarează rămân aruncate prin magaziile ministerelor şi nu intră la finanţare.

„Îi joacă pe fiecare primar. Toţi au dorinţa de a rezolva problemele comunităţii iar când prind o şansă pe care nu au avut foarte mulţi ani, nu mai ţin cont şi încearcă să-şi rezolve probleme. Pentru ei, acea poartă deschisă înseamnă servilism, datorie către politicienii care au rezolvat problema. Din păcate depindem în continuare de judeţ, de forurile naţionale, de minister”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

Dumitru Chelariu şi-ar dori să se ajungă la normalitate în România iar primarii să nu mai fie la mâna unor lideri de partid. El spune că primarii ar trebui să se ocupe exclusiv de administraţie şi să nu li se pună piedici pentru că fac parte dintr-un partid aflat în opoziţie

„Eu cred că ar fi cazul să candidez independent. Îmi este jenă de atâtea acuzaţii şi atâtea păreri. Că ne-am dus pentru interes… Interesul nostru se poate realiza doar cu cei de la guvernare. Dacă eşti în opoziţie, te ocupi doar cu critica. Trec anii şi nu faci nimic. Nu ai de ales şi trebuie să te duci în zona în care se poate lucra indiferent dacă îţi place sau nu. Primarii se duc şi bat la porţi. Unele se deschid, altele li se trântesc în nas. Alţii sunt pedepsiţi pentru că nu au făcut pasul la momentul oportun. Pe mine mă doare când unii nu ne lasă să lucrăm pentru comunitate şi ne încurcă. Mi-aş dori ca primarii să fie apolitici dar din păcate nu se poate. Îmi doresc ca schimbările din viitor să ne aducă o anumită autonomie”, a mai afirmat Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad