Connect with us

Politica

Parlamentar liberal: „Nu am spus că îl atacăm pe Florin Ţurcanu”

Published

on

florinturcanu 7mai3

Liberalii botoşăneni susţin că Florin Ţurcanu nu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. În schimb, când vine vorba de conducerea Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, parlamentarii botoşăneni sunt ceva mai rezervaţi.

Deputatul PNL Costel Şoptică susţine că Florin Ţurcanu are şanse mari să-şi ducă până la capăt mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Parlamentarul spune că au mai fost cazuri similare în ţară iar primarii sau preşedinţii de Consilii Judeţene condamnţi şi-au dus mandatul până la capăt.

„În acest moment, decizia aparţine prefectului. În situaţii similare, în ţară, nu s-au luat decizii pentru a fi demişi primarii sau preşedinţii de Consilii Judeţene. În acelaşi timp, mai sunt câteva exemple în care prefectul a luat decizia demiterii iar respectivii primari au câştigat în instanţă şi au fost repuşi în funcţie. Din punctul meu de vedere, Florin Ţurcanu nu ar trebui să demisioneze”, a spus Costel Şoptică.

În ceea ce priveşte funcţia deţinută de Florin Ţurcanu în cadrul PNL, aceasta nu mai este la fel de sigură. La începutul anului viitor, conducerea centrală a PNL va face o analiză şi va decide dacă Florin Ţurcanu mai poate conduce organizaţia de la Botoşani.

„În PNL nu i-a cerut nimeni demisia şi nu cred că o să-i ceară cineva. În ianuarie-februarie vor urma evaluări ale rezultatelor alegerilor şi probabil că se va discuta acest aspect la Bucureşti”, a adăugat deputatul PNL.

După condamnarea lui Florin Ţurcanu la închisoare cu suspendare, s-au vehiculat mai multe variante pentru funcţia de co-preşedinte PNL Botoşani. Printre cei vehiculaţi să-i ia locul lui Ţurcanu este şi deputatul Costel Şoptică.

„Eu am avut o întâlnire cu membrii Biroului Politic şi Delegaţiei Permanente PNL. Am lămurit foarte clar lucrurile. Nu am săpat niciodată în stânga sau în dreapta. Eu am spus că dacă pleci la luptă şi îţi moare stegarul, există cineva care trebuie să preia steagul. Am spus că dacă îmi va cere vreodată cineva… Nu am spus că îl atacăm pe Florin Ţurcanu”, a afirmat Costel Şoptică.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad